Chomutovský zoopark se může pochlubit vlastní poštovní známkou

18. září 2017

Česká pošta začala vloni vydávat známky se zvířaty z českých zoologických zahrad. Celkem mají vyjít čtyři aršíky se čtyřmi známkami. Křest letošního, v pořadí druhého aršíku s tématem zoo, se konal v pátek 15. září v Chomutovském zooparku. Právě tomu je jedna z letošních známek věnovaná.

Nový aršík, nazvaný Zoologické zahrady II., prezentuje čtyři zoologické zahrady ­ vedle chomutovského zooparku také zoo v Hodoníně, Brně a v Plzni.

Autory známek jsou manželé Libuše a Jaromír Knotkovi. Každá zoo má na aršíku nejen svou vlastní poštovní známku, ale také takzvaný kupon.

„Prezentuje nás naše totemové zvíře – zubr, a manželé Knotkovi si vybrali manula, protože se jim líbilo, jak chlupaťoučký je. Vznikla i řada dalších věcí, jako jsou koresponďáky, dopisnice s orlosupem a s charzou,“ konstatuje spokojeně ředitelka Podkrušnohorského zooparku Iveta Rabasová.

Korespondenční lístky i aršíky jsou ode dne křtu v prodeji na pokladnách chomutovského zooparku. „Budeme rádi, když se naše zvířátka tímto způsobem rozeběhnou po celé republice, i po celém světě,“ dodává Rabasová.

Spustit audio