Chomutovská jídelna Labuť láká – na českou klasiku i chilli bůček po thajsku

Petra Knoblochová a její přítel Miroslav Pavlas mají za sebou dlouholetou kuchařskou praxi u nás i v zahraničí. A Jídelna Labuť v Chomutrově je jejich společným splněným snem.

Jídelna Labuť se nachází v Chomutově v prostorách bývalého obchodního domu se stejným názvem – Labuť. Obrázky labutě mají i ve svém logu, stejně jako ji měli bývalí majitelé.

„Byla by škoda měnit název, protože Chomutováci by tomu stejně říkali Labuť,“ usmívá se Miroslav Pavlas, který sbíral zkušenosti u Václava Fiče Na Pekárně nebo v Café Imperial u Zdeňka Pohlreicha.

Formu jídelny zvolili s Petrou proto, aby měli také volno sami pro sebe. Vaří tam z čerstvých surovin klasická jídla našich babiček. Uvaří ale vlastně cokoli, o čem vědí, že lidem chutná – od italských jídel až po asijské.

Chomutované si v Labuti oblíbili chilli bůček po thajsku, na který se tam vracejí. Bůček se nakládá den předem s chilli, zázvorem, worcestrovou a sójovou omáčkou a dalšími ingrediencemi, jako jsou habanero papričky – díky nim je nálev už sám o sobě pálivý.

„Nicméně když pak maso ochutnáte, pusa vás z toho nepálí,“ uklidňuje Petra Knoblochová a doplňuje: „Bůček naložený přes noc se ráno upeče, šťáva se slije, udělá se z toho omáčka, potom jenom uvaříme rýži, uděláme zelný salát, pokrm zkompletujeme, dáme nahoru chilli koření a pokrm je hotový. Ve finále je chuť pokrmu lehce sladkopálivá.“

Spustit audio

Související