Charita Červený Kostelec vypíše veřejnou sbírku na vybavení domu pro lidi s roztroušenou sklerózou

3. červen 2023 20:03

Charitě Červený Kostelec chybí tři miliony korun na dokončení nového domu pro lidi s roztroušenou sklerózou. Ten dělníci staví ve Dvoře Králové nad Labem - Žirči, v areálu Domova sv. Josefa. Hrubá stavba bude podle zástupců organizace hotová ještě letos, potřebných zhruba 80 milionů korun získala Charita z dotací. 

Čtěte také

Další peníze ale potřebuje na vybavení budovy, vybrat je chce podle mluvčího domova Jana Staňka ve veřejné sbírce. „V tomto ohledu už se nám v minulosti několikrát vyplatila veřejná sbírka, ale tolik prostředků jsme ještě nikdy nesháněli. Doufáme, že se podaří sehnat dostatek financí na dovybavení a bezbariérovost objektu a že první klienti budou moci přejet práh nového domu už v příštím roce.“

Domov sv. Josefa v Žirči
je jediným lůžkovým zařízením v České republice pro nemocné roztroušenou sklerózou. Domov nabízí tři typy pobytu. Pozorný personál naplňuje všechny potřeby klientů pro jejich plnohodnotný život. Nabízí také zapůjčení pomůcek. Pomáhá nemocným s roztroušenou sklerózou žít plnohodnotný život.

Spustit audio

Související