Cestující v Mostě mohou díky nové aplikaci přesně zjistit, kde právě je jejich tramvaj nebo autobus

27. červenec 2020 10:02

Nová webová aplikace na stránkách města Mostu sleduje všechny autobusy a tramvaje na linkách městské hromadné dopravy. Cestující tak může snadno zjistit, jestli jeho spoj nemá zpoždění a jak je případné zpoždění velké.

„Cestující v aplikaci zjistí aktuální polohu vozidel MHD – autobusů, tramvají. Může si také kliknout na zastávku, která ho zajímá a dozvědět se zastávkový odjezd jeho spoje. Mapa také obsahuje aktuální informace o zpožděních,“ popisuje autor aplikace Kamil Novák z Geografického informačního systému mosteckého magistrátu, k čemu webová aplikace slouží.

Aby se na mapě aplikace zobrazily všechny spoje městské hromadné dopravy, nebylo nutné do vozů instalovat žádné nové zařízení. Aplikace totiž využívá GPS zařízení, kterými jsou vozy MHD vybaveny.

Tuto webovou aplikaci ale není možné si stáhnout do mobilu. „Primárně jsme chtěli udělat webovou aplikaci tak, aby si to mohl pustit i třebas jednodenní návštěvník města, který si nebude chtít kvůli jednomu použití instalovat nativní aplikaci,“ vysvětluje Novák.

Aplikaci zájemci najdou na webových stránkách města Most.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související