Cestovatel Jiří Kolbaba v roli Ježíškova vnoučete Regionu vzal seniory z Domova u Anežky na virtuální výlet do Afriky

19. prosinec 2019 12:00

Přednášky cestovatele a fotografa Jiřího Kolbaby jsou vyhlášené, a proto se s ním chtěli setkat také senioři v Domově u Anežky v Benátkách nad Jizerou. Jiří má sice kalendář plný až do poloviny příštího roku, ale jako Ježíškovo vnouče si čas udělal. Senioři si mohli vybrat, kterou část svět s ním chtějí navštívit, volba padla na Afriku.

V průběhu téměř dvou hodin putovali senioři virtuálně po zemích Jižní Afriky. Nádherné fotky lidí, krajiny a afrických zvířat uváděl Jiří s mnoha zajímavostmi, moudrými slovy a humorem: „Kdybychom se k sobě chovali jako tučňáci, byli bychom daleko šťastnější,“ popisoval například rodinný život tučňáků. Vzápětí seniory rozesmál fotografií hrobu neznámého zloděje z bývalého zlatokopeckého městečka. Za své povídání sklidil Jiří velký potlesk a všichni přítomní souhlasili s jeho názorem, že svět je daleko lepší místo, než si umíme představit.

Radost rozdával Jiří i po přednášce, jako dárky přivezl seniorům navíc svoji novou knihu o Islandu, kalendáře na rok 2020 a pohlednice. Jeho nádherné fotografie tak budou v Domově u Anežky i v příštím roce připomínat krásné adventní odpoledne s Ježíškovými vnoučaty.

autor: JMys
Spustit audio