Český rozhlas Sever živě: rok 2014 zahájíme v iQlandii!

11. únor 2014

Český rozhlas Sever pro vás každoročně připravuje živé přenosy z nejzajímavějších akcí v našem regionu. V letošním roce bychom se s vámi chtěli potkávat mnohem častěji než v minulosti - v plánu je zhruba 20 přímých přenosů!

Už první setkání bude stát opravdu za to! Začínáme totiž v sobotu 28. března dopoledne v Liberci, na slavnostním otevření iQlandie, nejmodernějšího zábavného science centra nejen v České republice, ale v celé střední Evropě.

Na ploše více než 10 000 m2 návštěvníci uvidí unikátní expozice, které se snaží zpopularizovat současnou vědu, techniku a přírodní vědy.

Mezi čtyřmi stovkami exponátů bude mimo jiné průchod lidským tělem, ovládání mozkovou energií, simulátor vichřice, obří odstředivka, simulátor průletu galaxií, termokamera, simulátor velkého třesku, hologramy, solar air show, simulátor zemětřesení i startu raketoplánu, průlet galaxií a mnoho dalších opravdu unikátních zajímavostí.

Nové science centrum vám pochopitelně představíme v živém přenosu, a to včetně zajímavých hostů a ohlasů prvních diváků. Už teď se na vás těší Alena Perková a David Hamr.

Další plánované přímé přenosy ČRo Sever: Řípská pouť - Víška - 28. 4., Májové slavnosti - Radonice u Kadaně - 1. 5., Zahájení lázeňské sezony - Teplice 24. 5.

autor: Jan Žíla
Spustit audio