Černínské slavnosti na zámku Krásný Dvůr, živí čerti v Úštěku, pouť ve Slavětíně, pohádka na zámku Velké Březno, česká filmová komedie v Úštěku...

2. červenec 2022

To jsou tipy na neděli 3. července.

Slavnosti Jana Rudolfa Černína na zámku Krásný Dvůr nabídnou netradiční prohlídky - průvodce v kostýmu návštěvníky seznámí se životem na zámku kolem roku 1800. Prohlídky začínají v 11:00, 13:00 a 15:00 hodin. V zámeckém parku rozbijí své ležení rytíři, jejichž souboje budete moci sledovat na nádvoří. Tam bude také probíhat jarmark. V parku se zase můžete projet bryčkou nebo v sedle a navštívit tvořivé dílny.

Úštěcké muzeum čertů nabízí prohlídku čertovských sklepení, což může být v těch vedrech příjemné ochlazení a co víc – dnes budou k vidění i živí čerti. Otevřeno je od 10 do 16 hodin – s polední pauzou – i čerti totiž musí obědvat.

Městys Slavětín má dnes pouť. Na dvoře radnice je výstava domácích zvířat, kterou připravil místní Český svaz chovatelů, od 14 hodin bude pohádka a pohádková  minidiskotéka se Zdeňkem Lukeslem, od 16 hodin vystoupí bavič Vladimír Hron a skupina The Drops a od 18 hodin dojde na Ein Lukesle Buntes – retro diskotéka.

Zámek Velké Březno pořádá pravidelně pohádková představení, dnes to bude hra S Kašpárkem za pohádkami, hraje Loutkové divadlo Krajánek z DDM Děčín a začátek je ve 14 hodin.

Kinematograf bratří Čadíků zakotvil tento týden u jezera Chmelař v Úštěku a dnes od 22 hodin nabídne českou komedii Patrika Hartla Prvok, Šampón, Tečka a Karel.

Františkánské zahrady v Kadani zvou na koncert rakovnické kapely Brass Band, která hraje specifický hudební žánr - dixieland. Začátek koncertu je ve 14 hodin, a když se zdržíte déle, pak se ve Františkánských zahradách odehraje ještě pohádka Tři čuníci nezbedníci, ta začíná v 16 hodin

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.