Ceny pohonných hmot u čerpacích stanic se v Ústeckém kraji zatím drží pod 50 korunami

11. březen 2022 11:47

Podle dat společnosti CCS 10. března ceny opět rostly – u čerpacích stanic v České republice se litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 tankoval v průměru za 47,26 korun, nafta pak stála 49,31 korun za litr.

Ceny v Ústeckém kraji bývají celorepublikově spíše nižší. Třeba na čerpací stanici ONO v Chlumci, kde jsme byli dlouhodobě zvyklí na nízké ceny, stojí 11. března Natural 95 44,90, Nafta 48,90.

Čerpací stanice Makro Ústí nad Labem prodává Natural 95 za 45,90 a naftu za 49,90, Euro-oil V Prunéřově pak má benzín za 47,50 a naftu za 50,90.

Pokud si tedy řidiči dají pozor, stále by měli mít možnost natankovat benzín i naftu pod 50 korun za litr.

Místa, kde mají aktuálně nejlevnější paliva, se dají zjistit těžko. Může za to rozkolísaný trh, kdy se ceny mění každý den i o celé koruny. Existují mobilní a webové aplikace – třeba mbenzin.cz nebo ceskybenzin.cz.

Ani na ty se ale nedá úplně spolehnout, protože tyto aplikace jsou odkázané na údaje, které tam zadají uživatelé, nebo na to, jaké informace o sobě poskytnou samy společnosti nebo čerpací stanice.

Zatím se ani nevyplatí jet natankovat do Německa – tam už totiž benzín stojí přes dvě eura. Jinak je to v Polsku, kam už hodně řidičů z příhraničí Libereckého kraje tankovat jezdí – ti ale zase musejí počítat s frontami a omezeným množstvím pohonných hmot, které se tak dají natankovat. Jet z Ústeckého kraje do Polska se proto nevyplatí.

Spustit audio