Celníci našli v Ústeckém kraji v prodejnách tabákové výrobky, které už neměly být na trhu

16. červenec 2020 11:33

V osmi případech odhalili celníci v Ústeckém kraji prodej tabákových výrobků se starou nálepkou, která znamenala sníženou daňovou sazbu. Doba, po kterou platila,  už ale skončila.

Lidé měli možnost koupit tabákové výrobky se sníženou sazbou daně na přechodnou dobu. Krabičky cigaret byly značeny nálepkou – velkým písmenem V.  Přechodné období ale skončilo 30. června.

Celníci v minulém týdnu udělali 306 kontrol a zhruba ve třetině případů zjistili, že prodejci dál  tabák a cigarety se starou nálepkou nabízeli. V Ústeckém kraji zabavili podle mluvčího celníků Jiřího Nejedlého přes 10 tisíc cigaret (10 656) v osmi prodejnách. Ve srovnání mezi kraji nejvíce pochybení odhalili v kraji Jihočeském.

„Tři případ jsme zjistili na Děčínsku, dva na Šluknovsku, dva na Litoměřicku a jeden na Comutovsku. Zároveň jsme zajistili neoznačené lihoviny - zhruba třicet devět litrů,“ uvedl Jiří Nejedlý.

Na tržnici v Hoře svatého Šebestiána celníci také zabavili padělky za 265 tisíc korun šlo hlavně o textil, hračky, ale i o herbicidní přípravek.

Spustit audio

Související