Bylinky v létě využijete nejen do nápojů, ale i při grilování nebo léčbě spálenin
30. červenec 2024
Naším hostem je tentokrát bylinkářka Anna Bednářová. Povídáme si s ní o bylinkách na gril, do nápojů i na spálení od slunce, úžeh a úpal.
„Bylinky se k masu dávají nejen kvůli lepší chuti, ale také pro lepší trávení. Navíc jsou v bylinkách i vitamíny a další zdraví prospěšné látky,“ vysvětluje Anna Bednářová.
Čím si ozvláštnit salát a co se hodí do osvěžujícího nápoje? A po jaké bylince sáhnout, pokud se nedej bože spálíme na sluníčku? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.