Budějovický hokej je dobře vidět i v evropské univerzitní lize

18. únor 2019

Českobudějovičtí akademici vyhráli hokejové utkání evropské ligy. Volejbalový Jihostroj bodoval ve Final Four Českého poháru v Kutné Hoře. Fotbalové Dynamo hrálo v přípravě s Lincem. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Evropská univerzitní hokejová liga pokračovala zápasem Českých Budějovic s Plzní. Družstvo Black Dogs Budweis, které reprezentuje budějovickou Vysokou školu technickou a ekonomickou, vyhrálo 6:5.

Trenér jihočeských Černých psů David Oulík ale myslí dopředu. „Letos máme v EUHL šestnáct mistrovských zápasů, ale chtěli bychom, aby jich bylo třicet, abychom na příští léta byli konkurenceschopní soutěžím, jako je druhá národní liga a kraje,“ vysvětlil.

Na takovou porci zápasů je potřeba dostatečně široký kádr. „Máme spoustu kluků, široký kádr, ale zatím máme každý zápas hodně jinou sestavu, takže také záleží na různých okolnostech, jak se sejdeme,“ dodal.

Nejmladším obráncem v historii Motoru je Václav Svach. Překonal rekord Stanislava Neckáře

Čtvrtfinále WSM ligy v sezóně 2016/17 hraje ČEZ Motor České Budějovice proti HC Zubr Přerov. První zápas vyhráli budějovičtí hokejisté 5:4 v prodloužení

Hokejista Stanislav Neckář, který se narodil v Písku, prožil pestrou a bohatou kariéru. Ve Vídni se stal mistrem světa, v dresu Tampy vyhrál Stanley Cup. V této sezoně ale přišel o rekord.

Nepřivábí akademický tým nějakou hvězdu, třeba dokonce z řad Motoru? „Makáme na tom, máme i nějaké hvězdy v plánu, jednáme se zvučnými jmény, ale ještě nemůžeme prozradit, uvidíme příští rok,“ odpověděl trenér.

V zápase Black Dogs Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích s týmem Západočeské univerzity v Plzni padlo jedenáct gólu.

Českobudějovický Matěj Šafář si z postu obránce připsal dva kanadské body, pomohl tak týmu k vítězství a po utkání neskrýval spokojenost. „Tři body jsou super, konečně se hneme v tabulce a udělali jsme radost domácím příznivcům, což je asi to nejlepší. Šli jsme si pro to od začátku, makali jsme a dokázali jsme zvítězit,“ komentoval.

Sportovní ozvěny výsledkově

Jihostroj České Budějovice v semifinále Českého poháru volejbalistů vyhrál nad Libercem 3:2 na sety a postoupil do pondělního finále. „Byli jsme hodně důrazní na útoku,“ připomněl kapitán Radek Mach.

Hokejový Motor České Budějovice přivítal Třebíč, vyhrál gólem z 59. minuty 3:2. Tématem konce týdne ale bylo zrušení baráže mezi první ligou a extraligou. „Jednoznačně ta změna přináší mnohem větší šanci jednomu celku z druhé nejvyšší soutěže se probojovat do extraligy,“ řekl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík.

Fotbalisté mají za sebou přípravné zápasy. Písek hrál s Táborskem 0:3, Dynamo České Budějovice s Blau Weiss Linz 3:1, skóre otevíral David Ledecký. „Včera měl malý jeden rok, tak ten gól je pro něj,“ dodal.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související