Bublanina péřová
Manžel vám vybublal? Utište ho bublaninou...
Suroviny: 4 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, 2,5 lžíce cukru krupice, 4 lžíce polohrubé mouky, tuk a mouka na pekáček, ovoce - například rybíz nebo borůvky.
Pracovní postup: V elektrickém šlehači ušleháme tuhý sníh z bílků, pak přidáme žloutky, cukr a vanilkový cukr, mouku. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, poklademe ovocem (je lépe ho obalit v mouce) a v předehřáté troubě upečeme.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.