Brambory s bešamelem

od Anny Hocké

Suroviny: Půl kg brambor uvařených ve slané vodě, 1-2 cibule, 5 dkg šunky nebo salámu, 3 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru vývaru z bujonové kostky, 12 dkg šlehačky, pepř, sůl, worcestr, špetka cukru.

Pracovní postup: Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou šunku a mouku a zředíme vývarem, povaříme, přidáme šlehačku a koření, teplým přelijeme brambory.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Máte zajímavý recept? Pochlubte se! Každý uveřejněný recept ohodnotíme pěknou publikací věnovanou právě vaření!

Můžete psát na adresu Český rozhlas, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem (heslo RECEPT) nebo na e-mailovou adresu stanislava.bradlova@ul.cro.cz

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.