Bomba! Jsme nejlepší, zářila házenkářka Vítková

25. květen 2014

Házenkářkám Mostu se povedl senzační obrat ve finále nejvyšší české soutěže a radují se z obhajoby titulu. Černí andělé v rozhodujícím pátém finálovém utkání včera zvítězili v Praze nad Slavií 27:24.

Před týdnem by na Most vsadil jen málokdo. Baník prohrál první dva zápasy v Praze a musel odvrátit tři mečboly, aby vybojoval zlato. "Neuvěřitelný, my prohrávaly 0:2 a dokázaly to obrátit. Jsem upřímně šťastná, jsem pyšná na holky, na mosteckou házenou. Že jsme se nevzdaly. Jsme nejlepší v republice. Bomba!," cenila si českého titulu zkušená opora Petra Vítková.

Ani rozhodující zápas se včera nevyvíjel podle vysněného mosteckého scénáře. V poločase Černí andělé prohrávali o tři góly. "Bylo to vyrovnané utkání. Hra se pořád přelévala. Nebylo to, že bysme měly hlavy dole. Prohrávaly jsme o tři góly, ale řekly jsme si, že to musíme dát. Jsem pyšná, že to takhle dopadlo," vážila si obratu v zápase i celém finále.

Přitom ve čtvrtém zápase dělily Slavii dvě minuty od titulu. Most ale ukázal obrovskou sílu a nakonec Pražankám zlaté medaile sebral. "Musím říct, že domácí zápas v Mostě byl pro mě emotivnější, protože jsme odvrátily mečbol Slavie. V Praze jsem byla šťastná, ale držela jsem se, protože na Slavii jsem odehrála víc než polovinu házenkářského života a holek mi bylo líto. Ale teď jsem šťastná. Úžasný," byla dojatá Vítková.

autor: dak
Spustit audio