Boleslav těsně přemohla Ústí a srovnala stav baráže na 1:1

7. duben 2011

Stav baráže o účast v příštím ročníku hokejové extraligy je po dvou zápasech vyrovnaný 1:1. Ústečtí Lvi totiž nezopakovali středeční výhru a ve druhém duelu v Mladé Boleslavi prohráli těsně 2:3.

Středočeši podali daleko lepší výkon než v úvodním zápase a po celé utkání byli před soupeřem o krok vpřed. Hosté ani jednou nevedli a nakonec utrpěli po dvanácti zápasech porážku. "Oni hráli dobře, ale nemyslím si, že bychom podali špatný výkon. Oni ale hráli úplně jinak než včera," potvrdily se podle ústeckého útočníka Marka Čurilly obavy ze zlepšeného výkonu domácích.

Další ústecký forvard Jan Kloz litoval, že Ústí nezopakovalo středeční odvážnou hru. "Škoda, že jsme nezačli aktivně jako v prvním zápase. Hrát jsme začali až za stavu 3:1 a skoro jsme vyrovnali," mrzelo ho. Velkou radost měl po utkání naopak křídelník vítězů Zdeněk Bahenský. "Změnila se naše bojovnost, přístup k zápasu. Dali jsme tam i srdíčko," těšilo ho. Boleslav druhý zápas zvládla. Za zaslouženou označil výhru domácích jejich obránce Jiří Marušák. "Zachytili jsme tempo soupeře, byli jsme na tom pohybově stejně jako oni. Jak šel zápas, byli jsme jistější a jistější a projevilo se to potom i v koncovce," řekl.

Ústečtí Lvi si přáli v Boleslavi vyhrát alespoň jeden zápas. To se jim povedlo. I přes čtvrteční porážku považuje útočník Čurilla baráž za dobře rozehranou. "Teď jedeme domů a tam nás poženou lidi. Když budeme hrát, to co doma vždycky, myslím, že dvakrát vyhrajeme," uvedl. "Ověřili jsme si, že když plníme co máme, tak to funguje. U toho musíme zůstat," je po premiérovém skalpu Ústeckých Lvů optimistou také mladoboleslavský bek Marušák. Třetí zápas se hraje v Ústí v neděli, čtvrtý duel pak o den později.

autor: dak
Spustit audio