Baroš pomohl dvěma góly k výhře Mladé Boleslavi, vyhrály i Teplice a Příbram

24. říjen 2015

Útočník Milan Baroš byl ústřední postavou utkání Mladé Boleslavi se Slováckem. Bývalý reprezentační kanonýr vstřelil během úvodních jedenácti minut dvě branky a nasměroval svůj tým za třemi body. Stejný bodový zisk získaly i Příbram v Ostravě a Teplice ve Zlíně.

Mladá Boleslav potvrdila výbornou formu z posledních zápasů a připsala si sedmé utkání v řadě s bodovým ziskem. Proti Slovácku měla raketový nástup a nepřibrzdil jí ani kontaktní gól Libora Doška.

Po přestávce totiž vrátil domácím dvoubrankový náskok Skalák a konečnou podobu výsledku dal vlastním gólem Daníček, když tečoval za záda brankáře Heči hlavičku Zahustela.

Další porážku museli přijmout fotbalisté Baníku Ostrava. Tentokrát na domácím hřišti nestačili na Příbram a jejich situace už je více než kritická. Z jedenácti zápasů devětkrát prohráli a mají pouhé 4 body.

Naopak pro hostující tým jsou tři body velice důležité, neboť i Příbram už se přibližovala spodním patrům tabulky. Svěřence trenéra Tobiáše poslal ve 20. minutě do vedení Rezek, kterému připravil snadnou pozici ideální přihrávkou Štípek.

Na konečných 2:0 upravil čtyři minuty před koncem zápasu Barák, když se k němu dostal podruhé vyražený míč brankářem Pavlenkou, kterému obránci vůbec nepomohli.

Fotbalisté Příbrami se radují na hřišti ostravského Baníku, odkud si nakonec odvezli všechny body po vítězství 2:0

Pomalu se tabulkou propadá Zlín, který čeká už pět zápasů na vítězství. Naposledy se radoval z tříbodového zisku 12. září v utkání s Brnem. Od té doby si zlínští připsali pouhé dva body.

A nedočkali se ani v utkání s Teplicemi. Severočechy dostal do vedení ve 13. minutě po chybě Jugase Breite a na rozdíl dvou gólů zvýšil po hodině hry Fillo. Domácí sice patnáct minut před koncem snížili, ale na vyrovnání už nedosáhli.

11. kolo první fotbalové ligy:

Baník Ostrava - 1. FK Příbram 0:2 (0:1)
Branky: 20. Rezek, 86. Barák. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Pochylý. ŽK: Kaša, Mičola - Pilík, Zápotočný, Štípek, Hruška. Diváci: 3538.

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 4:1 (2:1)
Branky: 4. a 11. Baroš, 65. Skalák, 82. vlastní Daníček - 23. Došek. Rozhodčí: Lerch - Příhoda, Marek. ŽK: Bořil - Šumulikovski, Civič, Reinberk. Diváci: 3107.

Fastav Zlín - FK Teplice 1:2 (0:1)
Branky: 75. Holík - 13. Breite, 61. Fillo. Rozhodčí: Proske - Pelikán, Peřina. ŽK: Krob (Teplice). Diváci: 4109.

Spustit audio