Angínovník dokáže vyléčit bolest v krku, kašel a dokonce i zánět močových cest

13. únor 2023

Angínovník čínský je dekorativní pokojová rostlina, která ozdobí váš byt nádhernými oranžovočervenými květy. Právě kvůli nim se jí říká také tygří lilie. A navíc léčí.

Nejčastěji se používají čerstvé listy. Stačí chvilku žvýkat kousek palčivého listu a můžete odvrátit začínající zánět nebo urychlit léčbu angíny, pomůže i při pokročilém zánětu nosohltanu. Mečovité listy mají totiž silně antiseptické účinky.

Angínovník ale obsahuje ale nejen antiseptické, ale i mírně toxické látky. Proto neužívejte víc než tři centimetry listu, žvýkejte po malých kouscích nejvýše šestkrát denně a vždycky tak minutku, pak lístek vyplivněte.

Aby taková léčba dobře působila, tak potom tak čtvrt hodinky nejezte a nepije. Bude vás v krku trochu pálit, to je ale daň za účinnost.

A teď si připravíme kloktadlo. Jak na to? Podrťte lžičku listu angínovníku, zalijte šálkem vody a přidejte špetku soli. Můžete kloktat několikrát denně.

Doporučení na závěr – ještě než zkusíte léčbu angínovníkem, vyzkoušejte nejdřív jen nepatrné množství a pozorujte, jestli se u vás neobjevila alergická reakce.

Spustit audio

Související