70 žáků uměleckých škol z Ústeckého kraje bude 16. prosince večer hrát s filharmoniky v Teplicích

16. prosinec 2021 10:23

Neobvyklý koncert s názvem Mládí s fiharmoniky připravila Severočeská filharmonie Teplice na 16. prosince večer. Filharmonici budou hrát spolu se 70 žáky základních uměleckých škol z Ústeckého kraje. 

Přípravy na koncert trvaly podle ředitele Základné umělecké školy Evy Randové v Ústí nad Labem Marka Korbélyiho celý podzim.

„Připravovali jsme se především tak, že jsme se domluvili na repertoáru, který tam bude a odprezentovali jsme to mezi základními uměleckými školami. Přihlásilo se nám 70 žáků s tím, že by se toho projektu chtěli zúčastnit. Projekt je zacíleny na žáky těch nástrojů, které hrají v symfonickém orchestru, a už od září probíhala soustředění s lektory filharmonie, kde zkoušeli i s dirigentem ten program,“ popisuje Marek Korbélyi.

Doplnil také, co posluchači večer uslyší.

„Bude tam Jean Sibelius – Finlandia, pak také Fryderyk Chopin – Fantazie na polská témata A dur, Franz Schubert – Symfonie Nedokončená, první věta, Antonín Dvořák –Slovanský tanec číslo 8 a suita hudby z Pána Prstenů,“ zve na večerní koncert v teplickém domě kultury Marek Korbélyi.

Spustit audio

Související