7. ročník Divadelní zahrady Činoherního studia už klepe na dveře

18. srpen 2022

V zahradě vily Českého rozhlasu Sever se předposlední týden letních prázdnin uskuteční už 7. ročník oblíbeného festivalu Divadelní zahrada. I letos diváky čeká šest dnů ve společnosti divadla pod širým nebem.

Přehlídku zahájí v pondělí 22. srpna plenérová premiéra Mluviti pravdu v podání Činoherního studia. Jde o adaptaci stejnojmenného románu Josefa Formánka, kterou režijně nastudoval Filip Nuckolls.

Melancholickou komedii Najal jsem si vraha, divadelní adaptaci slavného filmu finského režiséra Aki Kaurismäkiho, uvede Činoherák v úterý 23. srpna.

Ve středu 24. srpna se pod stromy rozhlasové zahrady představí Pábitelé, koláž obrazů a zápisků Bohumila Hrabala a také jemná a poetická komedie.

Logo města Ústí nad Labem

Shakespearův Sen noci svatojánské, jeho patrně nejhranější veselohra, najde své místo na festivalu ve čtvrtek 25. srpna.

Patrně nejsvéráznější titul letošní edice Divadelní zahrady, nekompromisní komedie Harila aneb Čtyři z punku a pes, se ze zdravotních důvodů v rámci festivalu neodehraje. Své zastoupení našla v rodinné komedii Bratrstvo kočičí pracky, která se odehraje v pátek 26. srpna.

Přehlídku uzavře v sobotu 27. srpna v 16 hodin hostující pražský Spolek Kašpar se svou dobrodružnou inscenací pro nejmladší diváky i jejich rodiče Mikulášovy prázdniny.

Činoherní studio města Ústí nad Labem: Mluviti pravdu

Všechna představení v zahradě Českého rozhlasu Sever až na sobotní výjimku začínají ve 20 hodin. V areálu se občerstvíte sortimentem od Čajovny U vysmátý žáby. V případě nepřízně počasí se představení přesouvají pod střechu Činoherního studia.

Případná změna hracího místa bude nahlášena v den představení kolem 14. hodiny na divadelním webu a na sociálních sítích.

autor: Petr Kuneš | zdroj: Činoherní studio města Ústí nad Labem
Spustit audio