3. ročníku letního Mediatábora v prostorách Českého rozhlasu Sever se zúčastnilo 74 dětí

6. srpen 2018

74 dětí se během prvních 14 červencových dnů zúčastnilo dalšího, už 3. ročníku letního MEDIATABORA, který se konal převážně v areálu Českého rozhlasu Sever.

„O naše tábory je čím dál větší zájem, účastníci u nás totiž zažijí to, co nikde jinde. Jsme zábavně výukový tábor, který podporuje mediální gramotnost, rozvíjí schopnost spolupráce a kreativity. V letošním roce jsme připravovali víc než sedmdesát táborníků – nejmladšímu bylo 6 let, nejstaršímu 17,“ prozrazuje zakladatel projektu Martin Dušek.

Účastníci si mimo jiné mohli vyzkoušet, jako je to být redaktorem, pracovníkem PR, hercem, scénáristou nebo třeba režisérem. V rámci různých aktivit je totiž výuka převážně zaměřena na praxi.

„Výuka mediální gramotnosti má hned několik problémů. Zaprvé, v dnešní době se už skoro nikde nevyučuje jako samostatný předmět a zadruhé, když už se někde vyučuje, tak jen jako teorie. U nás se děti dozvědí, jak se daná činnost dělá a pak už je jen na nich, jak se pod vedením našich lektorů s daným úkolem vypořádají. Jako příklad mohu uvést přípravu dotazníkového šetření – tedy anket. Mladí novináři se naučí základy a pak si to celé vyzkouší ve městě s reálnými lidmi. A o to nám jde – podpořit praxi,“ doplňuje Martin Dušek

Jako lektoři a hosté se tábora účastní především lidé z praxe „Za dva týdny tábora se u nás vystřídala více než desítka lektorů a proběhlo více než 20 workshopů a přednášek. Projektu se ale účastní i opravdová esa ve svém oboru - například televizní moderátor Karel Voříšek nebo mentalista Jakub Vosáhlo,“ doplňuje pořadatel.

Pokud vás projekt MEDIATABOR zaujal, už na podzim se můžete těšit na další mediální víkend. Více informací najdete na facebooku nebo na www.mediatabor.cz.

autor: Martin Dušek
Spustit audio

Související