29. říjen: jak jeden vrah fouknul a kapelník Čechomoru

29. říjen 2018
Stalo se dnes

Dnes je pondělí 29. října, svátek slaví Silvie. Přeju pěkné ráno a připomenu vám rok 2000. I když onen příběh by patřil spíš do nějaké kriminálky. 

Před 18 lety se odehrál asi nejslavnější útěk z vězení u nás. A bylo to rovnou v nejhlídanějším areálu v Čechách. Jistě si pamatujete na jméno Jiřího Kajínka. Útěkář to byl zkušený a 29. října kolem 18.15 se mu podařilo opět uprchnout. Je tak zřejmě jediným vězněm, kterému se podařilo z Mírova frnknout.

Utéct s ním měl i Martin Vlasák, dvojnásobný vrah a Kajínkův kamarád, který nakonec zůstal v cele. 8. prosince byl pak Jiří Kajínek zadržen Útvarem rychlého nasazení v bytě pětinásobného vraha Ludvíka Černého, člena gangu Orlických vrahů, který si taky odpykává doživotní trest v mírovské věznici. No, však si jistě vzpomínáte.

Pojďme ale popřát k narozeninám. Jestli máte rádi Čechomor, asi jste si všimli kytaristy a vlastně taky trochu herce Františka Černého. Kapelu založil už před 30 lety a pořád jim to šlape. Františkovi je dnes 61 let. Gratulujeme. Hezký poslech přeje Petr Beran.

autor: Petr Beran
Spustit audio