Životní příběh si mohou děti vybrat i třeba prostřednictvím stejnojmenného projektu, začaly v Českém rozhlase Sever

22. leden 2023 17:47

Šestnáct dětí z druhého stupně Základní školy Mírová v Ústí nad Labem přišlo v pátek 20. ledna do ústecké vily Českého rozhlasu Sever. Začal tím pilotní projekt Životní příběh.

Ten má dětem přiblížit různá povolání a představit jim možnosti, jak se v životě seberealizovat. Děti si tak mohly prohlédnout pracoviště rozhlasu a zároveň se dozvědět více o práci redaktora, moderátora, zprávaře.

„Mě se to líbí,“ řekla o nápadu ukázat dětem různé profese, učitelka Stanislava Tesařová, která školáky do rozhlasové vily doprovázela.

A co na to samotné děti? „Je to tady super,“ nechal se slyšet třeba žák 6.B Rosťa Březina.

Práci moderátora malým návštěvníkům rozhlasového studia přiblížil moderátor Zdeněk Lukesle. A dětem přišli předčítat ze své oblíbené knihy herci z Činoherního studia Lukáš Černoch a Jan Plouhar.

Projekt Životní příběh, se zrodil před několika týdny, autorkami jsou Jana Verner Moravcová a Iva Olšanová. Spolupracují na něm pedagogové ze ZŠ Mírova a patronem se stala  nadace La vida loca. V rámci tohoto projektu jsou naplánované ještě další čtyři akce jak potvrdila koordinátorka projektu Jana Verner Moravcová. Děti v rozhlasové vile Čro Sever strávily přibližně dvě hodiny.