Ústeckem třetí den projížděla dvacítka historických jaguarů

10. červen 2018

Výlet v neděli zakončila v Terezíně a na Řípu. Jednou ze sobotních zastávek ale byl i zámek v Libochovicích.

Dvacítka těchto historických aut projela nejprve Krušnohoří, v sobotu byli jejich majitelé na Litoměřicku - konkrétně v Ploskovicích, Budyni nad Ohří a Libochovicích.

„Zajímá nás, z jakého jsou roku, jaký mají obsah, spotřebu, tady u toho jsme zrovna četli, že byl dovezený z USA jako vrak,“ popisuje paní Zuzana s manželem, co na jaguárech obdivují.

„Ale jinak samozřejmě sledujeme, jak působí na pohled, jaké mají krásné barvy. Jsou to opravdu krásná sportovní autíčka,“ říká s tím, že podobné akce s manželem rádi vyhledávají, například před časem zase na zámku v Ploskovicích.

Jaguar - krásné detaily

Červený jaguár, který se paní Zuzaně líbil nejvíc, patří Pavlu Balánovi z Hostivice u Prahy. „Je z šedesátého čtvrtého roku. Bylo potřeba ho kompletně zrekonstruovat, protože byl v hrozném stavu. Původně jezdilo v Kalifornii. Po rekonstrukci je už pět let a dělá mi radost,“ popisuje svou chloubu a dodává, že jaguary se mu líbily už od dětství.

Na akci v severních Čechách se mu líbí: „Jezdili jsme nahoře v Krušných horách, bylo tam krásně,“ tvrdí. „A měli jsme štěstí na počasí, nezmokli jsme,“ uzavírá.

Petr Pelech z Liberce má zase jaguára z roku 1970. „Jeden z mých kamarádů ho našel stát v New Yorku na jedné zahrádce, šest let po smrti majitele.

Nakonec jsme se s dědičkou dohodli, ovšem teprve když jsme otevřeli na celním nádraží kontejner, tak jsem pochopil, co jsme koupili za šrot,“ žertuje. Renovace jim trvala několik let a byla nákladná. Ale už přes deset let se takhle krásně vozíme po Evropě,“ chválí si svůj koníček Petr Pelech.

Milovníci starých jaguarů měli co odivovat
Spustit audio

Související