Státní zástupce znovu posoudí případ sporného měření rychlosti ve Varnsdorfu

24. listopad 2021 12:13

Policie uzavřela kauzu nezákonného měření rychlosti ve Varnsdorfu na Děčínsku a předala ji státnímu zastupitelství. V případu starém dva roky figuruje bývalý starosta Stanislav Horáček a tehdejší místostarosta Josef Hambálek, oba z hnutí ANO.

V případu starém dva roky figuruje bývalý starosta Stanislav Horáček a tehdejší místostarosta Josef Hambálek, oba z hnutí ANO. Stíhaný je i šéf společnosti Water solar technology a společnost sama.

Firma na základě veřejné zakázky radary provozovala a dostávala peníze za každý zjištěný přestupek. Podle policie neoprávněně tak získala přes 20 milionů korun.

Se spisem se teď seznamuje státní zástupce Jan Veselý. „Policejní orgán učinil státnímu zastupitelství návrh na podání obžaloby. Tento návrh se týká čtyř fyzických a jedné právnické osoby. V současné chvíli se tedy budu seznamovat zejména s těmi nově pořízenými důkazy a řádu měsíců hodlám vydat meditorní rozhodnutí,“ uvedl.

Policie už jednou návrh na obžalobu podala, státní zástupce si ale vyžádal od policie doplnění. Čekalo se i na právní pomoc ze zahraničí.

Spustit audio

Související