Soud zprostil viny jednoho z bývalých šéfů lounské vagonky. Zaplatil 20 milionů

9. květen 2017

Okresní soud v Lounech dnes (9. 5.) odpoledne projednával kauzu neodvádění daní a dalších povinných plateb v bývalé lounské vagonce. Případ se po třech letech posunul z části k vyřešení.

Okresní soud v Lounech zprostil obžaloby jednoho z bývalých šéfů lounské vagonky. Muži hrozilo až osm let vězení za neodvádění daní a dalších povinných plateb v celkové výši zhruba dvaceti milionů korun.

Bývalý manažer firmy Legios, v současnosti nazvané Heavy Machinery Services, dluh nakonec uhradil a na základě takzvané účinné lítosti je proto bez vinny.

„Obžalovaný předtím, než soud prvního stupně vyhlásil rozsudek, zcela uhradil škodu, která byla způsobena trestným činem, protože soud by jinak na základě dokazování dospěl k tomu, že byl vinen ze spáchání žalovaného trestného činu. Z tohoto důvodu jej soud zprostil obžaloby z důvodu účinné lítosti,“ potvrdil soudce Kamil Vacík.

Soudní líčení s dalším obžalovaným a firmou bude pokračovat v červenci. Pokud vás zajímají další podrobnosti, poslechněte si přiložený audiozáznam.

autor: Lucie Valášková
Spustit audio