Sněžení potěšilo lyžaře. Většina zimních areálů na severu Čech je v provozu

6. leden 2015

Až čtvrt metru sněhu připadlo během 5. ledna na horách v Libereckém kraji. Vydatně sněžilo i v Krušných horách. Většina zimních areálů na severu Čech je tak v provozu.

Lyžařským areálům pomohlo sněžení, které přišlo, hlavně do vyšších poloh, o víkendu. Jezdí se samozřejmě na Klínovci, kde se zimní sezónou začínali dříve než jinde, především díky vyšší poloze a možnosti dřívějšího zasněžování.

Zkrátka nepřijdou ani lyžaři na teplickém Bouřňáku. V provozu je Mikeska, Údolíčko a Slalomák po druhou cestu. Na Bouřňáku už se také chystají na večerní lyžování a na víkend plánují upravit běžecké tratě. Jezdí se také na sjezdovkách Meva a Cvičná na Telnici na Ústecku, na Klínech nebo v Českém Jiřetíně. V provozu je také areál v Horním Podluží v Lužických horách na Děčínsku.

V Libereckém kraji jsou na lyžaře také připraveni. V Jizerských horách je v provozu všech devět ski areálů -jezdí se tak na Bedřichově, Černé Říčce, nebo na Ještědu. V provozu je také Obří sud, Josefův důl, Příchovice nebo Severák a Tanvaldský Špičák.

Stranou nezůstávají ani lyžařská střediska v západní části Krkonoš. Jezdí se v Rokytnici, Pasekách i ve Vysokém nad Jizerou a samozřejmě také v Harrachově. Na horách v Libereckém kraji najdou lyžaři od 30 do 80 centimetrů sněhu.

Sníh sice pomohl v jednotlivých areálech, ale naopak příliš nepotěší řidiče. Při cestě ve vyšších polohách je stále potřeba počítat se sněhovými jazyky a na silnicích druhých a třetích tříd také s rozbředlým a místy i ujetým sněhem.

autor: bach
Spustit audio