Severočeští turisté zvou na vánoční výšlapy

19. prosinec 2012

Hrozíte se už dopředu následků vánočního a silvestrovského hodování? Nebojte, nebudeme vás teď nabádat ke střídmosti. Nabídneme vám společně se Slávkou Brádlovu možnost, jak něco pěkného uvidět a ještě přitom shodit nějaké to nebezpečně se kumulující deko…

Například 26.prosince se můžete vypravit na lyžařskou akci Memoriál Jarušky Machovcové na Komáří vížku nebo se můžete vydat na pochod za Kouzlem vánočního lesa. Start je v deset hodin na Štěpána u nádraží v Solopyskách a cílem je zřícenina hradu Pravda.

Novoročních výstupů a pochodů je celkem patnáct - krom zmíněné Vlčí hory je to ještě Radobýl, Stropník, Oblík, Lovoš, Doubravka, Blansko, Tanečnice, Jedlová, Bezručovo údolí, Ještěd, Ronov, Štěpánka, Frýdlant - rozhledna a Kozákov - vyberte si, co máte po ruce. Podrobnosti najdete na webu Klubu českých turistů.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.