S Českým rozhlasem Sever si vyšláplo na Bukovou horu na 500 posluchačů

20. říjen 2019

„Vůbec jsme takový zájem a účast nečekali,“ hodnotí sobotní výšlap Se Severem na Bukovku moderátorka ústeckého studia Českého rozhlasu a tentokrát i organizátorka akce Eva Bucharová.

Na Bukovou horu v sobotu ze dvou startovních míst, tedy z Malého Března a Zubrnic, šlo nahoru téměř přes dvě stě účastníků. A to od malých dětí (nejmladšímu účastníkovi bylo dva a půl roku) až po seniory. Řada účastníků měla s sebou i pejsky. Ostatní přišli po svých trasách.

Všechny ale čekalo přibližně pět kilometrů prudkého stoupání. Nahoře si pak proto všichni vychutnávali nejen své malé „vítězství“ nad strmým kopcem, ale mohli si dát opečený špekáček, dobrou náladu rozdávala kapela Harcovníci, a kdo měl zájem, mohl vyzkoušet kolo štěstí s různými dárky. A nebo jít na prohlídku telekomunikační věže. České telekomunikace ji mimořádně otevřely v rámci této akce.

Nejmladší účastník akce Se Severem na Bukovku, dvouapůlletý Bártík

Už na Bukové hoře a pak odpoledne a večer si na facebookovém profilu Českého rozhlasu Sever účastníci akce nejen vyměňovali své dojmy, ale také se zajímali, zda se bude Se Severem na Bukovou horu opakovat.

„Povedlo se to, počasí přálo. Nálada super,“ napsala vzkaz na facebook třeba Zdeňka Boušková Popková.

„My jsme byli asi nejpomalejší účastníci výšlapu ze Zubrnic s časem 3:07, ale určitě nejspokojenější. Parádní akce,“ podělila se na facebooku o dojmy také Kateřina Wojtalik.

A psali i ti, kteří se nezúčastnili. Třeba Tomáš: „Bude to někdy v budoucnu taky? Jsem v cizině a na vysílač bych rád.“

Tak pro ty, kteří v sobotu na akci Se Severem na Bukovou horu nemohli, má ústecké studio ČRo Sever vzkaz: Už před akcí ředitel ústeckého studia Milan Knotek připouštěl, že pokud se výšlap vydaří, budou se ústečtí rozhlasáci spolu s turisty snažit ji následující rok zopakovat.

„Šlo o první ročník akce, určitě bychom rádi, aby byly i další,“ nechala se už na Bukové hoře slyšet i organizátorka akce a moderátorka rozhlasu Eva Bucharová.

Lidé čekají v Zubrnicích na povel, že se jde na Bukovou horu. Zubrnice byly druhým startovacím místem
Účastníci výšlapu na Bukové hoře dostali i DVD Severočeské rozhledny, tedy se seriálem ČSo Sever
Na Bukové hoře dostali výletníci účastnický list, občerstvení a užívat si hezké odpoledne
autor: ces
Spustit audio