Režisér Petr Zelenka v Ústeckém kraji natáčí osmidílný seriál Limity pro Českou televizi

26. červen 2024

Ze spolumajitele firmy na likvidaci odpadu ekologickým aktivistou – to je nejstručnější popis chystaného seriálu České televize Limity. Významnou úlohu mají místa natáčení, zejména Ústecký kraj. Podle vlastního scénáře seriál Limity točí režisér Petr Zelenka,  hlavní roli má Aleš Háma.

„Ústecký kraj je zásadní – odehrává se to tam a stejně by se to tam asi odehrávalo, i kdyby ty pobídky nebyly. Většina lokací je totiž z Ústeckého kraje,“ vysvětluje Zelenka a pokračuje: „Ten námět je starý už asi čtyři roky, ty lokace jsem začal obhlížet zhruba před dvěma. Filmová kancelář Ústeckého kraje nám hodně pomohla s výběrem těch lokací – nabízela totiž nejen ty turistické, ale i ty ošklivé, které mě baví. Navíc nám to i pomáhali domlouvat, a to bylo prima, když na jednání přijdete s někým z kraje, je to jednání pak snazší.“

Hlavní roli v novém seriálu obsadil Aleš Háma. „Ta místa, která režisér s kameramanem vybrali, jsou impozantní – ať už jde o industriální lokace nebo místa v krajině. Točíme v Ústeckém a Karlovarském kraji, což je můj rodný kraj. Třeba v Ústí jsme točili v trmické teplárně – je to úžasné. No, kdy jinak se tam člověk dostane? Ta herecká profese je velmi přátelská v tom, že se člověk dostane i tam, kam by se jinak nedostal,“ popisuje.

Poslední klapka nového seriálu České televize Limity padne v srpnu, na televizních obrazovkách se objeví v únoru příštího roku.

Spustit audio