Očkovací centra v kraji utlumují provoz. Klesá totiž zájem o vakcíny proti koronaviru

24. leden 2022 12:16

Zájem o očkování proti nemoci covid-19 v Ústeckém kraji klesá. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví. Očkovací centra tak postupně utlumují svůj provoz.

V očkovacím centru v Děčíně se očkuje od osmi hodin a na chodbě jen stojí pár lidí. Ještě před pár týdny tady přitom stály fronty až k hlavním dveřím. Upadající zájem o vakcíny je tu hodně znát.

Očkovací centrum v Děčíně

„Zájem je stále nízký, proto tu dnes budeme očkovat pouze do dvanácti s tím, že zítra je i zavřeno,“ potvrzuje hlavní sestra děčínské nemocnice Danuše Tomášková.

Za minulý týden tu zdravotníci aplikovali tolik vakcín, jako ještě před pár týdny za jediný den. Kvůli nízkému zájmu se bude v únoru očkovat jen třikrát v týdnu – v úterý, ve čtvrtek a v sobotu.

Za nezájmem o vakcíny stojí podle Tomáškové i nová varianta koronaviru omicron a běžná nastuzení.

„Je pravda, že se nám i minulý týden lid odhlašovali s tím, že jsou buď v karanténách, nebo pozitivní. Nebo že mají nějakou klasickou virózu,“

Kvůli nízkému zájmu o vakcíny končí 25. ledna s provozem očkovací centrum v obchodním domě Fontána v Teplicích, kam si lidé mohli pro vakcíny chodit bez registrace.

„Pro zájemce zůstává v Teplicích nadále v provozu pouze očkovací centrum v nemocnici. Od středy 26. ledna tam mohou vakcinaci podstoupit všichni – tedy i lidé bez předchozí registrace,“ uvedla mluvčí Krajské zdravotní Jana Mrákotová….

Menší zájem o vakcíny zaznamenali zdravotníci v očkovacích centrech po celém Ústeckém kraji.

Spustit audio

Související