Nový majitel domu v Trmicích popřel, že by se tam měli stěhovat lidé z končících ústeckých ubytoven

19. červen 2018

Zastupitelé v Trmicích na Ústecku řešili údajné sestěhovávání lidí z končících ústeckých ubytoven do jednoho z tamních domů. Taková informace se totiž v minulých dnech ve městě rozšířila.

Dům koupil prostřednictvím svého tchána Miroslav Gombár. Podle něj se tam lidé z ústeckých ubytoven stěhovat nebudou. Dům prý koupil pro svoji rodinu.

„Nechci tam moc lidí dávat, aby byl klid. Všichni v Trmicích si tady stěžují, že tam takové lidi nechtějí, ale říkám, že tam budou slušní lidi. I když to pořád budou Romové, to nikdo nezmění. Já jsem to koupil, bylo to na internetu. Mohl to koupit kdokoliv jiný,“ konstatoval Gombár.

Podle starostky Trmic Jany Aubrechtové ze Starostů a nezávislých ale město kvůli exekuci dům koupit nemohlo. Výkup domů tím podle ní ale nekončí.

„Samozřejmě, že budeme dál jednotlivé nabídky předkládat zastupitelstvu, budeme to posuzovat a další objekt ke koupi bude předložen na příštím zastupitelstvu,“ potvrdila Aubrechtová.

Na jednání podpořil Miroslava Gombára zastupitel Miroslav Kučera z uskupení Naše Trmice: „Za ty dva, tři roky, co tam je, je to tam perfektní – je tam klid, opravený, čistý barák.“

Jeho slova komentovala obyvatelka Trmic Kateřina Špeciánová: „Pokud je tu zpětná vazba jiných nájemníků, která říká, že pan Gombár to má v pořádku, tak za mě je to kladný. Můžu jen doufat, že se to splní.“

Podle ní by byla potřeba častější přítomnost strážníků v trmických ulicích. Podle místostarosty Trmic Michala Žaluda ze Strany zdraví, sportu a prosperity by se ale jejich počet musel zvýšit minimálně z 11 na 16.

Kvůli obavám z přílivu sociálně slabých chtějí Trmice na celém území města zakázat doplatky na bydlení. O tom ale musí rozhodnout ústecký magistrát.

Spustit audio

Související