Nová plavecká hala v Lounech musela kvůli koronaviru zavřít. Teď se tam realizují různá vylepšení

20. říjen 2020 09:49

Pouhý měsíc fungovala nová Městská plavecká hala v Lounech. Provoz přerušila kvůli krizovým opatřením vlády, která v České republice zavřela mimo jiné také všechna vnitřní sportoviště, kulturní objekty nebo zoo.

Ředitelka plavecké haly Andrea Kuďousková v těchto dnech místo plavců vítá opraváře. „Řeší se víceméně reklamace, takže čas té odstávky jsme využili pro to, abychom ty drobné nuance, které vyvstaly v rámci zatížení veřejností, odstranili,“ vysvětluje.

„Silikonuji tady výjezd z bazénu, aby tudy netekla voda. Prostě si ten barák sednul, udělaly se tam nějaké škvírky, a když tady jezdily děti na tobogánu, tak tam začalo zatékat,“ popisuje jednu z oprav Michal z dodavatelské firmy, zatím co utěsňuje spáry mezi černým obložením.

Další reklamační práce jsou zapotřebí v kojeneckém bazénku, s řemeslníkem se na nich právě domlouvá správce haly, Jaroslav Šťastný. Předělávat se budou spáry na schodech. „Spletli barvu spárovačky. Z 80 % je bílý silikon a na schodech byl béžový,“ vysvětluje správce.

Provoz na plavecké hale se nezastavil

Po dně plaveckého bazénu se stále pohybuje vysavač. „Dno se pořád čistí, protože ta stavba si sedá a nějaké ty nečistoty se do té vody dostanou. Nejde to vypnout – kdybychom věděli, jak dlouho to bude trvat, tak by to bylo na zvážení z hlediska větších úspor to vypustit, ale v tuto chvíli by náklady na to nové napuštění byly daleko větší. Sledujeme situaci a podle toho budeme reagovat,“ konstatuje ředitelka plavecké haly.

Správa haly má čas i na splnění požadavků návštěvníků, které měli pro prvním měsíci provozu.

„Doplnili jsme nějaké odkládací boxy do sauny, které tam nebyly, ale byly tam plánované a doplnili jsme i háčky. Teď řešíme požadavek maminek a ředitelů základních škol na doplnění fénů,“ doplňuje Kuďousková.

Vedení plavecké haly má v plánu mimo jiné také přidat i další ranní plavání, které si v Lounech našlo hodně příznivců.

Spustit audio

Související