Most chce vybudovat hřiště pro psy. Lidé si můžou vybrat, kde bude

11. červenec 2018 15:00

Speciální hřiště pro psy chce vybudovat město Most na jednom ze svých sídlišť. Majitelům psů tím chce vyjít vstříc v tom, aby nemuseli docházet nebo dojíždět do městských parků, kde mohou psi volně pobíhat.

„Jde o oplocenou plochu, která by měla být co nejblíže lidskému obydlí tak, aby člověk nemusel se svým miláčkem až na druhý konec města, aby ho nechal volně se proběhnout. Měly by tam také být zabudované jednoduché herní prvky,“ popisuje budoucí psí hřiště mluvčí mosteckého magistrátu Alena Sedláčková.

A jaké byly reakce dvou náhodně oslovených pejskařů? „Ne, že bych byl proti, ale rozhodně bych tam nechodil. Radši jdu tam, kam sám chci, nebo kam chce pes. A pak, ne všichni psi jsou přátelští, a dovedu si představit ten binec, když tam budou mít psi volno.“ „Bylo by tam víc psů, a ti se také mohou poprat. Jsou klidní psi a pak taky takoví, kteří dovedou i pokousat – s tím mám zkušenosti.“

Na facebookovém profilu města Mostu zatím už stovky lidí hlasovaly o tom, kde by hřiště mělo být.

„Mohou si vybírat ze tří lokalit – dvě jsou na sídlišti Liščí vrch a jedna v jiném sídlišti. Už teď vidíme, že jedna ta lokalita drtivě vede, a má i nejméně záporných bodů,“ doplňuje mluvčí města Alena Sedláčková.

Svůj názor mohou vyjádřit i čtenáři Mosteckých listů, ve kterých je vložená anketa. „Do 20. července mohou lidé tu anketu vytrhnout a označit, jestli si v Mostě psí hřiště přejí, a když ano, tak ve které lokalitě. Pokud budou mít nějaký zajímavý nápad, kde jinde to hřiště vybudovat, i to nás zajímá,“ dodává Sedláčková.

Náklady na vybudování psího hřiště by neměly přesáhnout několik desítek tisíc korun, nejdražší položkou bude podle města oplocení.

autor: Jan Beneš
Spustit audio

Související