Liptovská brynzová pomazánka
Vydatnější svačina.
Ingredience
- 200 g brynzy
- 50 g měkkého tučného tvarohu
- 1-2 lžíce kysané smetany
- 1 malá cibule
- sůl
- mletá paprika
- kousek červené papriky na ozdobu
Postup:
- Smícháme brynzu s tvarohem, smetanou a vmícháme nakrájenou cibuli, podle chuti okořeníme.
- Mažeme na krajíčky chleba a zdobíme nakrájenou červenou paprikou.
Související
-
Tvarůžková pomazánka s černuchou
Nemáte-li černuchu, použijte třeba sezam nebo slunečnici nebo jiná semínka.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.