Lidé z Chomutova a Jirkova mohou díky integrované dopravě snadněji cestovat po Ústeckém kraji

12. prosinec 2016

Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova se začlenil do integrovaného dopravního systému Ústeckého kraje. Pro obyvatele i návštěvníky obou měst to znamená, že také oni mohou cestovat na jednu jízdenku vlakem, autobusem nebo trolejbusem.

I když změna začala platit v neděli, dnes v první pracovní den systém zažil zatěžkávací zkoušku. Před místní dopravní kanceláří se vytvořila dlouhá fronta, pod deštníkem v ní stojí paní Alena Tumcová. Jde si pro kartu integrované dopravy Ústeckého kraje.

„Využiji ji rozhodně, protože když jedu z vedlejší vesnice do Chomutova, tak pak jedu zadarmo hromadnou dopravou,“ odpovídá Tumcová a dodává: „Jezdím tak jednou týdně.“

Začlenění linek MHD v Chomutově a Jirkově do krajského integrovaného systému dopravy nemělo vliv na jízdní řády.

„Přidávali jsme o víkendech jednu linku po Jirkově, byl to požadavek města Jirkova na posílení spojů. A cestujících v Chomutově se to dotkne jen tím, že se k již stávajícím číslům linek přidala na začátek trojka. To znamená, že číselná řada MHD v Chomutově začíná číslem 3,“ dodává Komínek.

K integrovanému systému dopravy Ústeckého kraje se kromě Chomutova a Jirkova přidala i městská doprava ve Varnsdorfu na Děčínsku.

autor: Jan Beneš
Spustit audio