Krajský soud se vrátil k napadení mladíka na koupališti v Dubí

6. únor 2023 08:00

Krajský soud v Ústí nad Labem se začne 6. února zabývat téměř pět let starým případem napadení mladíka na koupališti v Dubí. Proti rozsudku teplického okresního soudu se totiž odvolali obžalovaní muži.

Podle nepravomocného rozsudku okresního soudu v Teplicích napadla v srpnu 2018 skupina šesti mužů mladíka, který se zapojil do šarvátky dvou žen a chtěl je rozdělit. Skupina mužů se pak na něj vrhla a zbila ho. Podle soudce teplického soudu Stanislava Řeholy společně mladého muže zmlátili a zranili ho zejména na hlavě a hrudníku. Mladík tak utrpěl středně těžká zranění.

Dva ze šesti obžalovaných dostali nepodmíněné tresty. Za úmyslné ublížení na zdraví ve spolupachatelství a výtržnictví měli jít na rok do vězení s ostrahou. Další tři muže potrestal teplický soud v roce 2021 podmíněnými tresty, jeden z obžalovaných byl pak zproštěný viny.

Původně byla šestice obžalovaná z pokusu o těžké ublížení na zdraví a hrozil jim až desetiletý trest. Za napadení ženy v té původní potyčce dostala obžalovaná 10měsíční trest s odkladem na rok a půl. K činu se přiznala a litovala toho.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související