Knedlíky s uzeným a vejci

Využijeme i drobné zbytky – nic nepřijde nazmar.

Ingredience
  • polovina šišky bramborového knedlíku
  • 1 malá cibule
  • 50 g uzeného masa
  • 2 vejce
  • 1 lžíce oleje

Postup:

  1. Na oleji do světle růžova osmahneme nakrájenou cibuli, na ní opečeme nakrájené uzené maso.
  2. Na tento základ dáme na kostičky nakrájený knedlík, opečeme, zalijeme rozkvedlanými vejci a dopečeme. Obvykle není třeba dosolovat.
  3. Podáváme s rajčaty nebo se sterilovanou okurkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.