Knedlíky s uzeným a vejci
Využijeme i drobné zbytky – nic nepřijde nazmar.
Ingredience
- polovina šišky bramborového knedlíku
- 1 malá cibule
- 50 g uzeného masa
- 2 vejce
- 1 lžíce oleje
Postup:
- Na oleji do světle růžova osmahneme nakrájenou cibuli, na ní opečeme nakrájené uzené maso.
- Na tento základ dáme na kostičky nakrájený knedlík, opečeme, zalijeme rozkvedlanými vejci a dopečeme. Obvykle není třeba dosolovat.
- Podáváme s rajčaty nebo se sterilovanou okurkou.
Související
-
Tyrolské špekové knedlíky se zelím
Nebojte se, nemusíte mít špek zrovna z Tyrolska! Dobrý je i ten náš, domácí.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.