Čočka s vejci a červenou řepou
Pokud ještě něco zbylo z pomlázky…
Ingredience
- 4 šálky uvařené čočky
- 1 šálek sterilované červené řepy
- cibulka
- olej
- sůl, pepř
- natvrdo vařená vejce
Postup:
- Do uvařené vystydlé čočky vmícháme na kostičky nakrájenou sterilovanou červenou řepu, přidáme drobně nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, zakápneme dobrým olejem a jemně promícháme.
- Na talíři doplníme cibulkovou natí nebo pažitkou a rozkrojenými vařenými vejci.
Související
-
Čočka a kroupy
Znáte to – hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den. Uvidíme, jestli to bude chytřejší, když hrách vyměníme za čočku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.