Čočka s vejci a červenou řepou

Pokud ještě něco zbylo z pomlázky…

Ingredience
  • 4 šálky uvařené čočky
  • 1 šálek sterilované červené řepy
  • cibulka
  • olej
  • sůl, pepř
  • natvrdo vařená vejce

Postup:

  1. Do uvařené vystydlé čočky vmícháme na kostičky nakrájenou sterilovanou červenou řepu, přidáme drobně nakrájenou cibulku, osolíme, opepříme, zakápneme dobrým olejem a jemně promícháme.
  2. Na talíři doplníme cibulkovou natí nebo pažitkou a rozkrojenými vařenými vejci.

Související

  • Čočka s klobásou a vejcem

    Pro vegetariány stačí zrušit klobásu.

  • Čočka s dýní

    Jídlo pro vegetariány a masojídci si přidají třeba orestované kousky kuřecího masa.        

  • Čočka a kroupy

    Znáte to – hrách a kroupy, to je hloupý, to my máme každý den. Uvidíme, jestli to bude chytřejší, když hrách vyměníme za čočku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.