Bylinkářská poradna: bylinky na zahřátí a boj s podzimními neduhy
Proč by neměl ve vašem jídelníčku na podzim chybět zázvor? Jaké bylinky posílí vaši imunitu? Nejen o tom se bavíme s bylinkářkou Venuší Studničkovou.
Proč jsou výluhy z bylin zřejmě tou nejlepší formou, jak léčivou sílu z nich využívat? Proč by si měl člověk zajít pro bylinný čaj do bylinkářství a nekupovat ho v supermarketu? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Související
-
Česnek – zázrak pro naše zdraví a zabiják střevních parazitů
Česnek obsahuje vitaminy A, B a C, vápník, selen, jód a další látky, kterými posiluje tělo, podporuje hojení ran, snižuje krevní tlak, čistí cévy a ničí střevní parazity.
-
Hložinky jsou chutné i zdravé. Navíc mírní stres a pomáhají proti nespavosti
Nejenom šípky, ale i hložinky už se v přírodě červenají. Kuličky jsou chutné a zdravé, hodí se například na džem, dají se sušit na čaj, ale můžete je pojídat i syrové.
-
Chroupete rádi semínka či jádra z pecek? Ne vždy prospíváte svému zdraví
Semínka a jádra z pecek jsou plná živin a ptáčci jsou vám v zimě vděční, že jim je pravidelně sypete do krmítka nebo za okno. Které z nich jsou ale dobré i pro lidi?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.