Brynzové taštičky

Zase jeden pozdrav ze Slovenska.   

Ingredience
  • 250 g polohrubé mouky
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oleje
  • trochu soli
  • náplň: 250 g brynzy, můžeme lehce nastavit tvarohem ( z alobalu, ne z vaničky, tam je moc tekutý)
  • anglická slanina
  • cibule
  • olej nebo sádlo
  • sůl

Postup:

  1. Do mouky vyklepneme vejce, přidáme olej a sůl a vypracujeme těsto.
  2. Vyválíme ho na tenko, vykrájíme kolečka a naplníme po malých lžičkách utřenou brynzou, přeložíme napůl a okraje dobře přitiskneme.
  3. Hotové taštičky vhazujeme do vroucí osolené vody, vaříme – asi 7-8 minut – když vyplavou, jsou hotové.
  4. Na troše oleje nebo sádla rozpečeme nakrájenou anglickou slaninu, na oleji nebo na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.
  5. Taštičky na talíři pak doplníme opečenou slaninou a osmaženou cibulkou.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.