Brynzové taštičky
Zase jeden pozdrav ze Slovenska.
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- 2 lžíce oleje
- trochu soli
- náplň: 250 g brynzy, můžeme lehce nastavit tvarohem ( z alobalu, ne z vaničky, tam je moc tekutý)
- anglická slanina
- cibule
- olej nebo sádlo
- sůl
Postup:
- Do mouky vyklepneme vejce, přidáme olej a sůl a vypracujeme těsto.
- Vyválíme ho na tenko, vykrájíme kolečka a naplníme po malých lžičkách utřenou brynzou, přeložíme napůl a okraje dobře přitiskneme.
- Hotové taštičky vhazujeme do vroucí osolené vody, vaříme – asi 7-8 minut – když vyplavou, jsou hotové.
- Na troše oleje nebo sádla rozpečeme nakrájenou anglickou slaninu, na oleji nebo na sádle osmahneme nakrájenou cibuli.
- Taštičky na talíři pak doplníme opečenou slaninou a osmaženou cibulkou.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.