Autobusy budou v Ústeckém kraji jezdit bez omezení minimálně do konce června

27. červen 2018

Jednání mezi Ústeckým krajem a novým vlastníkem společnosti BusLine zřejmě zažehnalo autobusovou krizi. Dopravci totiž chybí peníze na provoz a před krajskými zastupiteli ředitel firmy Milan Toms avizoval, že společnost chce chybějící finance od kraje. V opačném případě hrozilo zastavení zhruba poloviny spojů v Ústeckém kraji.

Taková byla situace ještě před dnešní ranní schůzkou mezi náměstkem ústeckého hejtmana Jaroslavem Komínkem z KSČM a vedením společnosti BusLine, která působí v Ústeckém kraji. Po jednání prý ale obavy z omezení provozu autobusů skončily.

„Dohodli jsme se, že si do konce června vykomunikujeme podmínky, za jakých bude doprava v Ústeckém kraji fungovat tak, aby nedošlo k narušení dopravní obslužnosti,“ uvedl komunistický náměstek hejtmana Komínek.

Podle závěrů dnešní schůzky by autobusy měly v kraji jezdit podle platných jízdních řádů do konce července. O dalším zajištění dopravy budou obě strany ještě jednat.

Kvůli zajištění autobusové dopravy založil Ústecký kraj vlastní dopravní společnost. Ta ale začne jezdit až v polovině příštího roku.

autor: Jan Bachorík
Spustit audio

Související