Alexandrovci byli hvězdou masopustu domova pro seniory v Kadani

14. březen 2018

Slavný armádní sbor Alexandrovci byl hlavní hvězdou kadaňského masopustu. Tedy… šlo o masopust v kadaňském domově důchodců a za Alexandrovce se převlékli zaměstnanci tamního domova.

I tak to byla veliká sláva. Populární Kaťušu zpívali snad všichni a apluas byl obrovský. „Už jsme byli za Sestry v akci, za pražské Pepíky, letos jsme vybrali Alexandrovce,“ prozradila mi ředitelka domova v roli generála Lenka Raadová. Vyzdobena zlatým metálem, aby bylo poznat, že je ta nejdůležitější, sbor přivedla na scénu a velela i vojensky strohé ale pečlivě nacvičené choreografii.

„Takový úspěch ještě žádné masopustní vystoupení nemělo,“ hlásil hned po potlesku vedoucí volnočasových aktivit v domově Zdeněk Moravec. A tak se Alexandovci vrátili a s podporou playbacku zazpívali ještě jednou.

„Je to takové zpestření života tady v domově. Snažíme se vybírat témata, která budou naše klienty bavit. Oni si zavzpomínají a my si se zase bavíme při přípravě a pak při realizaci,“ vysvětluje ředitelka, proč v důchoďáku akce jako masopustní veselice vlastně pořádají.

Masopust v kadaňském domově důchodců

Letos museli kvůli chřipkové epidemii posunout termín masopustu hodně blízko k Velikonocům, ale jinak to nešlo. „Měli jsme zavřeno pro návštěvy, a tak by si tu slávu s našimi klienty nemohli užít jejich blízcí. Proto jsme čekali,“ říká Raadová.

Kromě veselého překvapení od zaměstnanců si klienti domova užili i masopustní koláčky, ke svačince byly jitrničky a jelítka, a aby staroušci jen nečinně neseděli, zapojili se i do několika soutěží.

„Každé takové vybočení ze všedního stereotypu je pro naše obyvatele vítanou změnou. Pořádáme tematické dny, oslavy svátků a spoustu dalších věcí,“ vypočítává ředitelka.

I díky těmto aktivitám patří kadaňský domov důchodců mezi nejlepších osm v republice a letos obhájil pět hvězdiček, které osvědčují úroveň péče, kterou domov nabízí.

Spustit audio

Související